החלום לגור בבית קרקע עם גינה פסטורלית הוא משאת נפש של רבים, לשתות קפה של אחר הצהריים ולהביט בילדים משחקים בגינה זהו האושר האמתי, אלו אשר החליטו לממש את החלום ולהתחיל בתהליך של בניית בית פרטי וילה נדרשים לעבור תהליך מורכב ומאתגר בדרך עד לקבלת המפתח וכניסה לבית החדש, לפני שאנו נכנסים אל תהליך בניית בית פרטי וילה רצוי שנכיר את השלבים והתחנות שבהם אנו נדרש לעבור בדרך טרם תחילת הבנייה בפועל .
השלב הראשון, עוד לפני תחילת תהליך בניית בית פרטי וילה הוא שכירת שירותיו של מודד מוסמך. המדידה חייבת להתבצע על פי כל הוראות החוק וחייבת להיות מדויקת וזאת בשביל שתדעו מהו המתחם המדויק בו אתם יכולים ורשאים לבנות את ביתכם, המודד מכין מפה טופוגרפית בה מסומנים כל הגבולות של המבנה, בנוסף במפה יצוינו גם בתים סמוכים, ארונות חשמל, עצים, נקודות מים וגבהים במגרש המיועד, כל זאת על מנת להפוך את המפה לכמה שיותר רלוונטית וברורה, היא נחוצה אף לתכנון התשתיות והפיתוח, וחשוב מכך היא נדרשת על מנת לקבל את היתר הבנייה. לאחר שהסתיימו המדידות והכול התבצע כמו שצריך, מגיע שלב מציאת האדריכל, תפקידו של האדריכל הוא לתכנן ולשרטט את מבנה הבית בהתאם לרצון הלקוחות ובהתאם לתקציב הבנייה שהוקצה לשם כך, כאן המקום לציין שככל שתתארו ותפרטו באוזני האדריכל בהרחבה מהם צורכיכם ודרישותיכם מהבית המיוחל כך תושג התוצאה הרצויה והמיטבית בעת הכנת תכנית אדריכלית של הבית, בסיום שלבי השרטוט וההדמיה תוגש התכנית (גרמושקה) לבקשת היתר לבנייה.
עד כאן החלק הקל ומכאן מתחיל החלק המורכב יותר או יותר נכון – זה שאורך זמן רב יותר. בשביל בניית בית פרטי/וילה יש צורך בהיתר בנייה ולשם כך נדרשים אישורים רבים של כלל הגורמים הרלוונטיים, בבקשה להיתר יכללו כל פרטי הבנייה העתידית מה שאומר מיקום מדויק של הבית על פני המפה שהכין המודד, תרשים של הבית מכל הכיוונים, טבלה שמפרטת את השטחים ואת השימושים בהם, תכנית של הבית עצמו, ותכנית של הממ"ד. את כל אלו מגישים לוועדת הבנייה המקומית שזו דורשת אישורים של גופים שונים כמו פיקוד העורף (אישור מהנדס לממ"ד), מנהל מקרקעי ישראל שמאשר שיש זכויות בנייה ועוד אישורים בהתאם למיקום השטח (עיר, מושב…) בסופו של דבר מתקבל היתר בנייה לאחר אישור כל הגורמים הרלוונטיים, תהליך זה בדרך כלל לוקח מספר חודשים.
סוף סוף מגיעים לשלב בו מתחילים להריח תהליך של בניית בית פרטי מתקרב, בדרך כלל מציאת קבלן תהיה בעת ההמתנה להיתר הבנייה שיכול לקחת זמן מה, בבחירת קבלן בניין תמיד רצוי להיות קשובים לתחושות הבטן, להיכרות עם האדם שמולנו יש חשיבות רבה ולכן חשוב שתיווצר תקשורת נעימה ובניית אמון כבר בשלב הפגישה הראשונה, בפגישה חשוב להתרשם מהמלצות של לקוחות ולשמוע מהקבלן על הניסיון והוותק שלו בתחום הבנייה, בבחירת הקבלן ושיטת ההתקשרות עמו ישנן כמה אופציות, אופציה אחת היא "לנהל את העניינים" מה שאומר מציאת קבלן שלד, ולאחר מכן מציאת אנשי המקצוע עבור כל עבודת גמר בנפרד. האפשרות השנייה והעדיפה היא להתקשר עם קבלן עד המפתח, קבלן שמאגד תחתיו את ביצוע כלל העבודות הנדרשות עד לסיום הבניה ומסירת הבית ללקוח, היתרון הוא קבלן שמסיר מכם את כל "כאב הראש" שבהתרוצצות ותקשורת מרתונית עם קבלני גמר וספקים שונים, קבלן שמרכז את כל העבודות תחת פיקוחו, מבצע את כל התיאומים והתזמונים בין הגורמים השונים שקשורים לפרויקט, מולכם יש "כתובת אחת" שדואגת שתהליך הבנייה יתבצע על הצד הטוב ביותר לשביעות רצונכם .
רוצים לקבל מידע נוסף ? צריכים ייעוץ מקצועי ? טוהר י.ה.ל פה למענכם, צרו קשר